Het allerbeste

Ons Premium assortiment

Alles over ons Premium brood

Het Premium broodassortiment

Onze premium handgemaakte broden worden gemaakt door een Duitse bakker waarmee we al ruim 14 jaar samenwerken. Waarom een bakker een Duitsland? In Duitsland bestaat een hele grote broodcultuur en bovendien is de controle op het productieproces heel streng. Hierdoor dient een Duitse bakker zich te houden aan de complexe wetgeving. Daar komt nog bij dat geen enkele Nederlandse bakkerij in staat is om broden van gelijkwaardige kwaliteit in zulke grote hoeveelheden te vervaardigen.

Het premium broodassortiment bestaat uit de meest gezonde ‘plant-based’ en ‘vegan’ broden en broodjes. Hierbij letten we op voedingswaarden en verteerbaarheid. Het premium handgemaakte brood noemen we bovendien ook wel ‘slow-bread’ vanwege de lange rijstijd. Door het lange rijsproces krijgt het brood alle tijd om te rijzen en op volle smaak te komen. Zo heb jij écht hoogwaardig brood!

Echt handgemaakt brood?

We krijgen vaak de vraag in hoeverre het brood van HANDGEMAAKTBROOD écht handgemaakt is. Alle ingrediënten van onze broden worden met de hand afgewogen en bij elkaar gemengd. Daar komt dus écht handwerk bij kijken. Vervolgens mengen en kneden we het deeg met behulp van machines. Met zulke grote hoeveelheden deeg is het namelijk haast onmogelijk en onmenselijk om zelf met de hand het deeg te kneden.

Na het kneden van het deeg volgt een lange periode van voorrijs, zodat het brood kan wennen aan de temperatuur in de bakkerij. De duur van dit proces hangt af of er gebruik wordt gemaakt van gist of zuurdesem. Is het deeg gerezen? Dan wordt het deeg in een machine gestopt die het deeg in mooi afgewogen stukken verdeeld. De stukken deeg worden vervolgens met de hand gerold, opgebold en voorzien van eventuele zaden en pitten door de bakkers. Opbollen is nodig om spanningen uit het deeg te halen, zodat het deeg netjes afbakt en niet misvormd uit de oven komt.

Bakken van het brood

Na het inrollen en opbollen van het deeg volgt het urenlange tot zelfs dagenlange narijzen in speciale rijskasten. Zodra dit proces klaar is, gaan de stukken deeg de steenovens in. Deze ovens zijn zo ingericht dat er geen hiaten (gaten of openingen in het deeg) tijdens het bakproces plaatsvinden. Sommige broden met karakteristieke scheuren in de korst worden tijdens het bakken omgedraaid en ingesneden, zodat juist die prachtige scheur in het brood ontstaat. Met onze steenovens kunnen we heel veel broden bakken die allemaal anders zijn. Bij ons is dus geen broodje hetzelfde, dat is ons motto! Ons brood wordt voor 90% gebakken, zodat jij de rest kan doen. Zo heb jij de lekkerste broden om zelf af te bakken voor jouw winkel of speciaalzaak!

Het deeg & de belangrijkste ingrediënten

Waar bestaat het deeg eigenlijk uit? Ons deeg bestaat uit zeer hoogwaardig onbewerkt graan. Dit betekent dat er dus geen middelen zijn toegevoegd om het product beter bewerkbaar of beter bestand te maken tegen invloeden van buitenaf. We maken het onszelf dus niet per se makkelijk, maar dit zorgt wel voor de beste kwaliteit!

Naast graan is natuurlijk ook gist een belangrijk ingrediënt dat niet kan ontbreken in brood. HANDGEMAAKTBROOD maakt haar broden natuurlijk ook op basis van gist, maar doet dit aan de hand van een 35 jaar oude desemcultuur, het zogenaamde moederdeeg. Dit omdat gist door de industrie is uitgevonden om alles sneller te laten verlopen en zodoende meer geld te kunnen verdienen. Wij nemen daarentegen liever de tijd om kwalitatief brood te maken. Op die manier heb jij de lekkerste broodjes om in de toonbank te leggen!

1633
1618
1633

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Stel hier je vraag Available from 08:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday