Welkom bij HANDGEMAAKTBROOD

 

IK ZAL JE VERTELLEN, DAT IK, PATRICK BOON, UIT LIEFDE VOOR MOOIE EN EERLIJKE BROODPRODUCTEN HET DUITSE BROOD VOOR HET EERST RUIM 11 JAAR GELEDEN IN NEDERLAND HEB GEINTRODUCEERD.

 

Overgestapt vanuit de fotografie, via een tussenweg doe ik nu wat ik echt leuk vind en kom met dit brood de meest interessante mensen tegen.

IK KAN MIJN BEIDE FAVORIETE BEZIGHEDEN NU IDEAAL COMBINEREN, ZODAT IK OOK NOG TIJD HEB VOOR M'N GEZIN.

 

ONZE BAKKERIJ BESTAAT AL MEER MEER DAN 110 JAAR. ZE MAKEN ALLE BRODEN MET DE HAND!

IN NEDERLAND VERZEKERT JE DIT VAN HET PREDIKAAT 'HOFLEVERANCIER'. 

 

HANDGEMAAKTBROOD van Grimminger is gemaakt van uitsluitend natuurlijke producten, volgens een meer dan 100 jaar oude receptuur. Kwaliteit staat voorop, en tijd is het allerbelangrijkste ingrediënt. Zo krijgt het deeg haar luchtige structuur en het brood die geweldige smaak. Het deeg rijst van 12 tot soms wel 48 uur.

Desembrood is onze specialiteit. Wist je trouwens dat zuurdesem en desem gewoon hetzelfde is? 

Wat is Bak ’t lekker zelf?

 

‘Bak ’t lekker zelf’, dat is een van de motto’s van het sterke concept van Handgemaaktbrood!

 

Nieuw is het niet helemaal. Al enkele jaren geleden is dit concept voor onder meer op de markt al bedacht, maar de definitieve uitrol op de markt kende het afgelopen jaar een vogelvlucht. We weten  het zeker: de markt is klaar voor een hoger segment kwalitatief brood, maar de winkels waar wij aan leveren ook.

De consument wil tegenwoordig niet alleen een product met een verhaal, maar een kwalitatief lekker product. De klant is dan ook bereid daar meer voor te betalen. Iedere beetje supermarkt heeft de worden als 'zuurdesem', steenovenvloer', lange rijstijd' etc. wel op de flyer staan. De kwaliteit halen ze echter daarmee niet. 

 

Steenovenvloer

Inmiddels vind je Handgemaaktbrood al op 30 diverse markten en in heel veel winkels, zoals bakkerijen speciaalzaken, maar ook restaurants, koffiezaken en zelfs een kapper, een slagerij en een viswinkel.

 

Maar wat is het nou precies? “Wat dit brood onderscheidt is dat het niet alleen met de hand gemaakt is, in het brood zijn geen hulpmiddelen te vinden ter verbetering van de houdbaarheid of smaak. Een 100% natuurlijk stuk authentiek brood dus.

Ook de unieke vorm van het brood werkt mee in de ‘beleving’ die je wilt hebben naast, de smaak en natuurlijk die overheerlijke geur. En heb je een brood gekocht bij Handgemaaktbrood? Dan is het zo simpel als het maar kan! Voor de meeste broden geldt daarom: Tien minuten bij 200c graden in de oven.

 

Je hebt dus de mogelijkheid om altijd vers afgebakken brood in huis te hebben. De ondernemer heeft op deze manier minimale derving en dragen wij bij aan de verspilling van brood!

 

HANDGEMAAKTBOOD: Bereid met Tijd, bezorgd op Tijd!

Wat doen wij tegen tegen voedselverspilling?

 

Door te schrijven dat rijst, pasta en brood de meest weggegooide voedingsmiddelen zijn, vertellen we jou natuurlijk niets nieuws. Brood staat 'met stip' op No.1 overigens! En dat hoeft helemaal niet!

 

We gooien met z'n allen nog steeds heel veel voedsel weg: een derde van al het geproduceerde voedsel verdwijnt in de vuilnisbak. De consument is daarbij de grootste verspiller. Die neemt 42% voor zijn rekening en gooit jaarlijks 41 kilo aan eten weg. En dan zijn er nog de supermarkten, horeca en andere instellingen.

Het gaat door de hele keten heen om zo'n 5 miljoen kilo voedsel per dag dat wordt weggegooid. "Als je bedenkt hoeveel dat per jaar is! Dat gaat om een rij vrachtwagens naar Spanje en weer terug. Allemaal goede producten die bedoeld waren om te eten."

Brood is in Nederland dus het meest verspilde product: dagelijks vinden 300.000 broden hun weg naar prullenbak. Het doel is om voor 2030 de voedselverspilling in Nederland met de helft te verminderen. En dat is geen gemakkelijke opgave. 

Met HANDGEMAAKTBROOD zijn we in de fortuinlijke omstandigheid, dat wij brood op een dermate ambachtelijke wijze met de hand vervaardigen, dat broden 12 tot 24 uur en soms wel 48 uur rijzen. Dat is extreem lang, vergeleken met 3 á 4 uur voor productiebrood. 

Het gevolg is, dat er heel veel vocht achterblijft in het brood. En daardoor kun je ons brood meerdere malen afbakken. Niets weeggooien dus! Hierbij nog enkele tips:

 

-Brood in een goede dichte plastic zak in de koelkast bewaren, dan blijft het vocht goed in het brood.

-Afgebakken- en onafgebakken brood kan prima bij elkaar, graag zelfs.

-Mits koel bewaard kan het wel 10 dagen in de koelkast blijven.

-Gewoon weer opnieuw afbakken 10 minuutjes op 200c. 

(en dat allemaal zonder conserveringsmiddelen, E-nrs etc).

 

En zo doen onze winkels en marktbakkers het ook. Zij bakken enkele stuks af en leggen de ongebakken broden er naast. Zijn de gebakken broden verkocht, dan bak je weer nieuwe af. Of je vraagt aan de klant of ze zelf willen bakken. Op die manier doe je elkaar een plezier (en dat rijmt)!

 

Tips&Tricks


- Zet het brood na bezorging meteen in de vriezer.


- Ontdooi het brood voor het beste afbakresultaat.


- Houd voor het brood de volgende afbaktijden aan:

 

10 minuten voor groot brood op 200 graden
8 minuten voor klein brood op 200 graden

En voor Croissants de volgende afbaktijden:

 

18 minuten voor croissants op 180 graden

 

-Let op: Heb je een professionele horeca-oven? Test dan eerst de afbakprocedure en begin op een lagere temperatuur en kortere baktijd!

 

-HANDGEMAAKTBROOD bak je dus het beste ontdooid af, maar bevroren kan natuurlijk ook.

 

-Gooi niet verkocht of niet gebruikt brood in je keuken niet weg, maar doe het terug in de zak en bewaar het in de koelkast. Opnieuw opbakken gaat prima met HANDGEMAAKTBROOD.

 

-We hebben alle respect voor een kleine vriesruimte of krappe opslag, maar ook de bezorgers van HANDGEMAAKTBROOD hebben ook tijd nodig om bij jou te komen. Bestel daarom alsjeblieft niet op het aller-laatste-moment!

 

-Check even de afleverdagen- en tijden dat we bij jou in de buurt zijn. Dat voorkomt teleurstellingen.


Als je nog een vraag hebt over het brood of iets wil je iets anders weten of met ons delen? Bel ons gerust op: 085-2103500