Het onmisbare

Ons Basic assortiment

Het Basic brood assortiment

Ons Basic broodassortiment richt zich op een ander segment, namelijk het onmisbare assortiment dat niet in jouw winkel of speciaalzaak kan en mag ontbreken. Waar HANDGENMAAKTBROOD in ‘the-old-days’ haar klanten alleen kon voorzien in de allerbeste premium producten, konden we onze klanten dus vaak minder goed helpen aan basis broodproducten. Juist daarom hebben we het basic assortiment samengesteld. Het assortiment bevat prachtige producten die thuishoren in iedere winkel of horecazaak.

 

Het brede basic assortiment is met name gericht op lunch en banqueting en biedt een ruime keuze in mogelijkheden in gewicht en smaak. Bovendien blijft ook het uiterlijk van de broden belangrijk! Zo behouden wij ook binnen ons basic assortiment een artisanaal uiterlijk. Heb je in het ruime basic assortiment toch niet gevonden wat je zoekt? Laat het ons dan weten! Wij gaan graag voor je aan de slag om te vinden wat jij zoekt!

2026 Boerensandwich Naturel 110g.

Ons alternatief

Ons Retro assortiment
Alles over ons Retro brood

Ons Retro brood wordt, in tegenstelling tot het brood uit het Premium assortiment, wel grotendeels in Nederland gemaakt. Hiervoor werken wij samen met een betrouwbare partner die zich aan de regels rondom het vervaardigen van prachtig en hoogwaardig brood houdt. Hierdoor is het brood bijna net zo kwalitatief hoogstaand als het premium brood. Bovendien lijken de producten van het premium en retro assortiment zoveel op elkaar dat ze prima naast elkaar in de toonbank kunnen worden gepresenteerd en verkocht.

 

Het productieproces

Het Retro brood dankt zijn prachtige uiterlijk aan de handgemaakte afwerkingen aan het einde van het productieproces. Hier en daar is het productieproces daarentegen iets aangepast ten opzichte van het premium brood om een passend assortiment te kunnen bieden voor een zachtere prijs zonder hierbij afbreuk te doen aan smaak en uitstraling.

 

Zo wordt het brooddeeg voor de retro broden na het voorrijzen aan de hand van een machine opgebold, zodat eventuele spanningen uit het brood verdwijnen, waardoor het brood een mooie vorm krijgt tijdens het bakken. Na het bakproces wordt het brood vervolgens wel met de hand ingesneden en gedecoreerd! Waar het Premium brood dus grotendeels met de hand wordt geproduceerd, worden bij het Retro brood sommige processen met de machine gemaakt, zodat er op prijs bespaard wordt en jij dus kwalitatief brood kunt inkopen voor een voordeligere prijs!

 

De grondstoffen van het brood

De retro broden bestaan uit desembroden met tarwe, rogge, meergranen, spelt, haver en volkoren. Daarnaast is het assortiment ook aangevuld met enkele luxebroden. De grondstoffen die worden gebruikt in het brood komen deels uit Nederland en deels uit grensgebieden, zoals Duitsland. Binnen de samenstellingen van onze grondstoffen doen we er alles aan om het brood zo authentiek mogelijk te houden, zodat jij écht kunt genieten van de meest ambachtelijke broden. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de broden afbakken!

Het allerbeste

Ons Premium assortiment
Alles over ons Premium brood

Onze premium handgemaakte broden worden gemaakt door een Duitse bakker waarmee we al ruim 14 jaar samenwerken. Waarom een bakker een Duitsland? In Duitsland bestaat een hele grote broodcultuur en bovendien is de controle op het productieproces heel streng. Hierdoor dient een Duitse bakker zich te houden aan de complexe wetgeving. Daar komt nog bij dat geen enkele Nederlandse bakkerij in staat is om broden van gelijkwaardige kwaliteit in zulke grote hoeveelheden te vervaardigen.

Het premium broodassortiment bestaat uit de meest gezonde ‘plant-based’ en ‘vegan’ broden en broodjes. Hierbij letten we op voedingswaarden en verteerbaarheid. Het premium handgemaakte brood noemen we bovendien ook wel ‘slow-bread’ vanwege de lange rijstijd. Door het lange rijsproces krijgt het brood alle tijd om te rijzen en op volle smaak te komen. Zo heb jij écht hoogwaardig brood!

Echt handgemaakt brood?

We krijgen vaak de vraag in hoeverre het brood van HANDGEMAAKTBROOD écht handgemaakt is. Alle ingrediënten van onze broden worden met de hand afgewogen en bij elkaar gemengd. Daar komt dus écht handwerk bij kijken. Vervolgens mengen en kneden we het deeg met behulp van machines. Met zulke grote hoeveelheden deeg is het namelijk haast onmogelijk en onmenselijk om zelf met de hand het deeg te kneden.

Na het kneden van het deeg volgt een lange periode van voorrijs, zodat het brood kan wennen aan de temperatuur in de bakkerij. De duur van dit proces hangt af of er gebruik wordt gemaakt van gist of zuurdesem. Is het deeg gerezen? Dan wordt het deeg in een machine gestopt die het deeg in mooi afgewogen stukken verdeeld. De stukken deeg worden vervolgens met de hand gerold, opgebold en voorzien van eventuele zaden en pitten door de bakkers. Opbollen is nodig om spanningen uit het deeg te halen, zodat het deeg netjes afbakt en niet misvormd uit de oven komt.

Bakken van het brood

Na het inrollen en opbollen van het deeg volgt het urenlange tot zelfs dagenlange narijzen in speciale rijskasten. Zodra dit proces klaar is, gaan de stukken deeg de steenovens in. Deze ovens zijn zo ingericht dat er geen hiaten (gaten of openingen in het deeg) tijdens het bakproces plaatsvinden. Sommige broden met karakteristieke scheuren in de korst worden tijdens het bakken omgedraaid en ingesneden, zodat juist die prachtige scheur in het brood ontstaat. Met onze steenovens kunnen we heel veel broden bakken die allemaal anders zijn. Bij ons is dus geen broodje hetzelfde, dat is ons motto! Ons brood wordt voor 90% gebakken, zodat jij de rest kan doen. Zo heb jij de lekkerste broden om zelf af te bakken voor jouw winkel of speciaalzaak!

Het deeg & de belangrijkste ingrediënten

Waar bestaat het deeg eigenlijk uit? Ons deeg bestaat uit zeer hoogwaardig onbewerkt graan. Dit betekent dat er dus geen middelen zijn toegevoegd om het product beter bewerkbaar of beter bestand te maken tegen invloeden van buitenaf. We maken het onszelf dus niet per se makkelijk, maar dit zorgt wel voor de beste kwaliteit!

Naast graan is natuurlijk ook gist een belangrijk ingrediënt dat niet kan ontbreken in brood. HANDGEMAAKTBROOD maakt haar broden natuurlijk ook op basis van gist, maar doet dit aan de hand van een 35 jaar oude desemcultuur, het zogenaamde moederdeeg. Dit omdat gist door de industrie is uitgevonden om alles sneller te laten verlopen en zodoende meer geld te kunnen verdienen. Wij nemen daarentegen liever de tijd om kwalitatief brood te maken. Op die manier heb jij de lekkerste broodjes om in de toonbank te leggen!

1633

© 2023 Handgemaaktbrood. Alle rechten voorbehouden

× Stel hier je vraag Available from 08:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday