We hebben onze leverdagen opgedeeld. Zie daarvoor het leverschema hier.
Check dus even goed wanneer je bestelt. Denk er alsjeblieft om, dat je je order vòòr 14:00 uur doorgeeft. De tijd vliegt…
Op de bestelpagina kun je aangeven wanneer je jouw levering wilt of kunt verwachten.
Heb je geen email gehad, maar verwacht je wel een levering, laat dit ons dan onmiddellijk weten alsjeblieft! Waar mensen werken worden foutjes gemaakt, maar we doen altijd onze uiterste best om dit te voorkomen.
Zij zijn bereikbaar op: 088-222 39 01.
Voor de grote leveringen bel je met Handgemaktbrood op: 085-210 3500. Dan helpen we je graag verder!
Voor de leveringen aan grote afnemers werken we samen met Froster Foodservice Logistics. Zij doen uitsluitend palletvervoer.
Levering van meer dan 13 dozen gaat helaas niet. Dit past niet de kleinere diepvriesbussen waarmee wij werken en fijnmazig leveren. Dat wordt meteen en heel palet met minimaal 28 dozen.
Bij het kiezen van een brood dat niet op voorraad is, wordt er meteen een backorder gemaakt en gaan we zo snel als we kunnen naleveren.
We zijn met onze nieuwe site meteen doorgegroeid naar een veel groter assortiment.
We willen jou vragen ons te helpen hiermee. Laat het ons dus alsjeblieft weten, via telefoon, mail of app.
Dus is het door jou gekozen artikel een bestelartikel, dan zullen we zorgen dat deze per ommegaande aan jou wordt geleverd en voor jou bestelbaar blijft.
Leg de jouw verzoek alsjeblieft bij ons neer. Grote kans dat we het kunnen leveren. We kunnen ruim 1000 brood- en banketproducten leveren, maar alles op voorraad houden is onmogelijkns dus alsjeblieft weten, via telefoon, mail of app.
Dus is het door jou gekozen artikel een bestelartikel, dan zullen we zorgen dat deze per ommegaande aan jou wordt geleverd en voor jou bestelbaar blijft.
We zijn met onze nieuwe site meteen doorgegroeid naar een veel groter assortiment.
We willen jou vragen ons te helpen hiermee. Laat het ons dus alsjeblieft weten, via telefoon, mail of app.
Dus is het door jou gekozen artikel een bestelartikel, dan zullen we zorgen dat deze per ommegaande aan jou wordt geleverd en voor jou bestelbaar blijft.
Ons brood komt van verschillende bakkers in Europa, met name uit Duitsland, maar ook uit Nederland, Frankrijk, Engeland en België. Al deze bakkers hebben een BRC, of IFS certificaat. Op de gehele route zijn kenmerken aanwezig, zodat we altijd zijn verzekerd van een goed en kwalitatief hoogstaand product.
HANDGEMAAKTBROOD staat ervoor in dat de producten voldoen aan de in de webwinkel vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.
Uiterlijke afwijkingen van broden tov. van de foto’s in de webwinkel zijn onderdeel van het ambachtelijke bakproces en geeft Koper niet per definitie recht tot reclamatie.
HANDGEMAAKTBROOD zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van de door Koper bestelde producten.
Het kan natuurlijk altijd gebeuren, dat je na ontvangst niet tevreden bent, met datgene wat je hebt ontvangen. Wij vragen je dan, om bij klachten ons op de hoogte te stellen op de dag van levering. Doe dit alsjeblieft telefonisch of via info@handgemaaktbrood.nl. Het helpt als je meteen foto’s mee stuurt van datgene waarover te ontevreden bent. Vergeet niet om een foto te maken van het etiket. Zowel etiket als de batchcode zijn voor ons belangrijk bij de afwikkeling van jouw klacht. HANDGEMAAKTBROOD zal er voor zorgen, dat jouw ontevredenheid met uiterste zorgvuldigheid worden behandeld en zal worden opgelost.
Nadat HANDGEMAAKTBROOD een email met de betalingsbevestiging en leverdatum naar jou heeft verzonden kun je geen gebruik meer maken van het herroepingrecht, indien de producten speciaal voor jou door HANDGEMAAKTBROOD zijn geproduceerd.
Je hebt heeft alleen de mogelijkheid broden na ontvangst terug te zenden, na overleg en opgaaf van goede redenen, waaruit blijkt dat niet is voldaan aan de opdracht.
Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten van de koper met HANDGEMAAKTBROOD, betreffende levering van goederen en/of diensten die via de webwinkel van HANDGEMAAKTBROOD en betaald zijn. Deze Algemene Voorwaarden kun je hier bekijken.
Er is pas sprake van een overeenkomst van Koper met van HANDGEMAAKTBROOD als naast de bestelling in de webwinkel door koper ook de betaling van koper is bijgeschreven op de bankrekening van Handgemaaktbrood.
Voor de overige voorwaarden over de levering van de producten, verwijzen we graag naar de tekst in onze Algemene Voorwaarden.
Ons brood komt van verschillende bakkers in Europa, met name uit Duitsland, maar ook uit Nederland, Frankrijk, Engeland en België.
Neem je een heel pallet af met minimaal 28 dozen (in de mix of per soort), dan heb je de maximale korting. Het is altijd goed om even met ons contact op te nemen als je grootse plannen hebt!
Doorgaans bak je grootbrood het beste af in een voorverwarmde over op 180º gedurende 10 minuten.
Kleinbrood op 180º gedurende 6-8 minuten.
Gebruik van stoom is in principe niet nodig, maar kan er in sommige gevallen bij helpen dat de korts wat minder hard wordt.
Het beste resultaat krijg je, als je het brood geheel ontdooid afbakt. Grootbrood ontdooid in ongeveer 2 uur, maar je kunt de dag voorafgaand voor gebruik ook in de koelkast bewaren.
Met kleinbrood gat dat wat makkelijker. Alhoewel je ook hier de beste resultaten boekt als het ontdooid de oven in gaat.
Pizzabroodjes kunnen wel bevroren de oven in.
Viennoserie in principe ook wel, maar ook daar leidt 20 minuten vooraf ontdooien tot een mooier resultaat.
Maar in de koelkast gaat ook. Bewaar het brood dan verpakt in een plastic zak, zodat het beschermd blijft tegen uitdroging. Daar kan het meerdere dagen blijven liggen voordat je het afbakt.
Bewaar het anders nog even in de koeling, totdat je het weer nodig hebt.
Je kunt een groot brood natuurlijk ook doormidden snijden en de ene helft afbakken en de andere helft in de koeling bewaren. Zo hoef je niets weg te gooien.
Toevoeging van stoom kan soms handig zijn om de korst wat minder hard te laten worden.
Heb je behoefte aan meer informatie over het product? Stuur dan even een mail naar: info@handgemaaktbrood.nl.
Als onze biologische producten zijn dus 100% van biologische afkomst.
Kleine tip: als je de croissants na het afbakken rustig laat afkoelen in de oven met de deur op een kier, dan blijven ze mooi vol en groot.
- Maak je klanten deelgenoot van de beleving van het brood, door ze te kunnen vertellen over de ingredienten en de wijze van rijzen en bakken. Beleven is verkopen. Het ‘handgemaakte’ aan dit brood is beslist geen verkoopverhaal. Het is echt zo! Alle broden worden met de handen gekneed en afgewerkt. Leg er maar eens een paar naast elkaar. Ze zijn stuk voor stuk uniek in uitstraling. Verwijs je klant anders naar de website van HANDGEMAAKTBROOD.
- Met het inpakpapier van HANDGEMAAKTBROOD maak je de beleving van het brood compleet. Dichterbij de Boulangerie kun je bijna niet komen. Pak het alleen in waar de klant bij staat. Vooraf ingepakt brood wordt namelijk veel minder goed verkocht.
- Stapel de broodjes op elkaar en leg ze in het zicht van je klant. Zien is verkopen tenslotte! Leg ze echter nooit in de zon! Daar wordt het brood niet beter van. Wat je ‘s avomnds over hebt. Kun je 3 uur in de oven afbakken op 70 graden. Het droogt dan helemaal in van binnen. Aan de buitenkant is hier niks van te zien. Zo heb je brood voor weken achter elkaar zonder te verspillen. Gebruik het brood nu als demo-brood in de winkel.
- Verkoop de broden van HANDGEMAAKTBROOD ook met het grootste gemak in niet-afgebakken toestand. Je klanten vinden het heerlijk om zelf thuis af te bakken. Vraag ter ondersteuning hiervoor aan HANDGEMAAKTBROOD om de gratis afbakadviesjes die je aan de zak of aan het inpakvel kunt nieten.
- Presenteer het brood op een opvallende plaats. In veel gevallen zal het gaan om zgn. ‘impulsaankopen’. Legt het daarom gestapeld op de toonbank bijvoorbeeld.
- De geur van vers gebakken brood doet iets met IEDEREEN. Bak daarom zoveel mogelijk af in de winkel indien mogelijk en maak je klanten deelgenoot van de heerlijke geuren uit de oven.
- Houdt rekening met het feit dat broden met toevoegingen, zoals Pepperoni, Zongedroogde Tomaat, Zwarte Olijven etc. het beter zullen doen tegen het einde van de week. Biedt die voornamelijk vanaf donderdag aan.
- HANDGEMAAKTBROOD is er ook in biologische vorm. Wat je nu verkoopt is echter niet-biologisch, maar wel 100% NATUURLIJK! Broodliefhebbers zijn zeer goed op de hoogte van wat ze eten. Onderschat ze niet! Vertel ze dat het brood geen E-nummers bevat en alleen zuiver natuurlijke ingredienten bevat. Tip: Laat ze raden welke ingredienten ze kunnen onderscheiden in het brood. Je zult verbaasd staan van de rake antwoorden!
- Soms is het niet te vermijden, maar HANDGEMAAKTBROOD houdt niet zo van snijmachines. Liever zouden wij je klanten het brood thuis laten snijden. Lekkere dikke plakken. Dat maakt de beleving compleet!
- Toon je klant de onderkant van het brood. Het brood is op de steenovenvloer gebakken. Dat zorgt voor een betere geleiding van de warmte, maar ook voor die prachtige artisanale ‘buik’ van het brood. Gewoon een mooi verhaal!
Al het brood van HANDGEMAAKTBROOD bevat Gluten, Koolhydraten en kunnen hele-, delen- of sporen van Pinda’s en Noten bevatten Het brood bevat geen toegevoegde suiker. Alleen, in sommige gevallen, natuurlijke vruchtensuikers. Verder wordt er soms honing gebruikt. DESEM of GIST: Brood kan worden gebakken met Desem of met Gist. Voor beide zijn er liefhebbers te vinden. Beiden ontstaan door bacteriologische groei. Desem heeft een zurige smaak. HANDGEMAAKTBROOD maakt broden op basis van beiden: Desem en Gist. Zorg dat je weet welke broden op welke basis zijn gebakken. De klant zal je daarom vragen.
HANDGEMAAKTBROOD wordt gemaakt door een familiebedrijf dat 100 jaar geleden is opgericht Alle broden zijn artisanaal en met de hand gemaakte soorten. Geen brood is daardoor hetzelfde Onze broden bevatten geen E-nummers. Geen enkele andere toevoeging die niet in het brood thuishoort!
Er wordt gebruik gemaakt van de meest uiteenlopende natuurlijke ingrediënten, zoals appelmoes, peperkoek, olijven, pepers, karwijzaad, olijfolie, rozijnen, walnoten, hazelnoten, rozemarijn, honing, en diverse noten, zaden en kruiden. Rijstijden variëren van 8 tot 24 en zelf 48 uur Het brood wordt op de steenovenvloer gebakken. Dat zorgt voor een goede geleiding van de warmte.
HANDGEMAAKTBROOD wordt gerezen met zowel gist als met zuurdesem. De broden van HANDGEMAAKTBROOD hebben de smaak, zoals brood hoort te zijn.
De scheuren in het HANDGEMAAKTBROOD ontstaan doordat de bakker alle broden voor de laatste keer omdraait voor dat ze de oven in gaan. Hierdoor komt het koude deeg in aanraking met de hete lucht van de oven. Omdat het brood zijn spanning kwijt moet, scheurt de korst willekeurig open. Soms hier, dan weer daar