Ons alternatief

Ons Premium assortiment

Alles over ons Retro brood

Ons Retro brood wordt, in tegenstelling tot het brood uit het Premium assortiment, wel grotendeels in Nederland gemaakt. Hiervoor werken wij samen met een betrouwbare partner die zich aan de regels rondom het vervaardigen van prachtig en hoogwaardig brood houdt. Hierdoor is het brood bijna net zo kwalitatief hoogstaand als het premium brood. Bovendien lijken de producten van het premium en retro assortiment zoveel op elkaar dat ze prima naast elkaar in de toonbank kunnen worden gepresenteerd en verkocht.

 

Het productieproces

Het Retro brood dankt zijn prachtige uiterlijk aan de handgemaakte afwerkingen aan het einde van het productieproces. Hier en daar is het productieproces daarentegen iets aangepast ten opzichte van het premium brood om een passend assortiment te kunnen bieden voor een zachtere prijs zonder hierbij afbreuk te doen aan smaak en uitstraling.

 

Zo wordt het brooddeeg voor de retro broden na het voorrijzen aan de hand van een machine opgebold, zodat eventuele spanningen uit het brood verdwijnen, waardoor het brood een mooie vorm krijgt tijdens het bakken. Na het bakproces wordt het brood vervolgens wel met de hand ingesneden en gedecoreerd! Waar het Premium brood dus grotendeels met de hand wordt geproduceerd, worden bij het Retro brood sommige processen met de machine gemaakt, zodat er op prijs bespaard wordt en jij dus kwalitatief brood kunt inkopen voor een voordeligere prijs!

 

De grondstoffen van het brood

De retro broden bestaan uit desembroden met tarwe, rogge, meergranen, spelt, haver en volkoren. Daarnaast is het assortiment ook aangevuld met enkele luxebroden. De grondstoffen die worden gebruikt in het brood komen deels uit Nederland en deels uit grensgebieden, zoals Duitsland. Binnen de samenstellingen van onze grondstoffen doen we er alles aan om het brood zo authentiek mogelijk te houden, zodat jij écht kunt genieten van de meest ambachtelijke broden. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de broden afbakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons Retro assortiment

© 2023 Handgemaaktbrood. Alle rechten voorbehouden

× Stel hier je vraag Available from 08:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday